Inom LEVA tror vi på att förstå utifrån ett helhetstänk.


Verksamheten lutar mot två bärande inriktningar: Arbete och Hälsa.
Att ha ett jobb är viktigt för de allra flesta av oss. För vissa handlar det om att konkret få bidra, göra skillnad eller att fylla en funktion - medan det för andra kan handla mer om att få vara del av en gemenskap. En viktig förutsättning för att orka med att arbeta är att ha energi till detta, oavsett drivkraft. Med fokus på hälsa vill vi stärka fysiska, psykiska och själsliga förutsättningar för var och en att lyckas.

Sammansättningen av våra två inriktningar ger möjlighet för individen att uppleva ökad självkänsla och att vara delaktighet i sitt eget liv. Det ökar självständighet och möjligheten att påverka sin egen livssituation. 


Vi som jobbar på LEVA har utvecklad och bred kompetens samt många års samlad erfarenhet av att arbeta inom LSS-insatser på olika sätt. Tillsammans har vi erfarenheter från att jobba inom dagliga verksamheter med olika inriktningar, arbetsinriktat, boendestöd, serviceboende, assistans, omsorg, vård, nätverkande, rehabilitering och kurativt.
Vi brinner för att få ge förutsättningar för andras livsresa och utveckling - att få växa tillsammans. 


Vi börjar alltid våra dagar med en gemensam uppstart där vi planerar dagen. Vi har också veckomöte som ger oss möjlighet att ses allihop och planera tillsammans. 

Hund i fokus


Här har du möjlighet att komma riktigt nära hundar och natur. På LEVA och Hundpasset Hunddagis, som är vår främsta samarbetspartner, finns det varje dag många olika uppgifter att jobba med som har med hundar att göra. Oavsett hur mycket kunskap du har om hundar sedan tidigare, så lär vi oss mer tillsammans. Förutom att vi har mycket mystid med hundarna, så går vi två gånger per dag på promenad och rastar hundarna, vi ger dem mat samt städar i deras rum. Utöver det finns möjlighet att arbeta med att hålla ordning i hundhallen och att jobba i hundcafét eller i butiken där hund- och kattleksaker säljs.

IT/Data/Teknik


LEVA kan du också jobba inom IT/data/teknik, där dina tankar och idéer är det vi utgår ifrån. Det kan vara allt från att jobba med basic grundfunktioner som nybörjare till mer avancerad data där du med kunskap ex. kan bygga hemsidor, redigera bilder och filmer, skapa appar och spel eller kanske man lockas mer av att hjälpa andra med deras krånglande datorer. 


Extern praktik


För dig som är motiverad att ta ett steg mot en praktik på annan arbetsplats än på LEVA finns det möjlighet att tillsammans med arbetskonsulent planera för det.Vi tittar då på dina kompetenser och intressen samt vilka arbeten som kan vara möjliga. Vi har många samarbeten inom varierande yrkesområden. Det är viktigt att det blir en bra matchning. 

Träning och hälsa


Vi på LEVA förstår att den egna hälsan är jätteviktig för att må bra, för att ha roligt och ha energi att leva livet med kvalité.
Detta önskar vi att alla som är en del av LEVA får med sig. Förutom energigivande dagliga promenader med hundarna går vi och tränar på CoreGym ett par gånger i veckan, där vi även har nära samarbete med deras team av experter inom träning, kost och hälsa. 

LEVA för oss

Lekfullhet

Vi vill vara utforskande och ha roligt tillsammans. Det skapar trygghet som gör att vi tillåter oss att vara de vi är. Upplevelsen av trygghet stärker oss att utvecklas, lära nytt och vara modiga när det behövs. Vi kan då motivera varandra samt skapa lustfylldhet och glädje i livet. Vi vet också att när vi är i ett lustfyllt sammanhang så lär vi oss nytt lättare och behåller kunskapen längre..

Engagemang

Att visa medkänsla och vara nyfiken är att vara engagerad. Att förstå att det finns mer att förstå innebär att ha en hög grad av medveten närvaro och ödmjukhet. Vi vill vara modiga  och våga se nya möjligheter bortom gamla sanningar. Tillsammans gör vi skillnad för oss själva och varandra, för vår omgivning och vår miljö. 


Vänlighet

Vi är inkluderande och vi vill att alla ska känna sig välkomna!  Vi står för respekt för individen och att olika är bra. Snällhet smittar av sig och skapar en trygg och kärleksfull miljö. För att kunna vara i vänlighet med andra, behöver vi träna på att vara snälla som mot oss själva.  

Ansvar

Det är viktigt för oss att vara pålitliga. Genom att sätta rimliga och hanterbara förväntningar och att jobba långsiktigt, stärker vi tilliten individuellt och till sammanhanget. Det ger förutsättningar att få lyckas. Vi delar och känner ansvar tillsammans.